Een korte terugblik

In 1969 begon de heer Gerard Koop (senior) met het boren van (drink)waterputten voor lokale boeren. Al spoedig volgden er opdrachten voor het uitvoeren van bemalingen vanuit de industrie en de bouwnijverheid. Aan het eind van de jaren zeventig ontstonden er plannen voor de nieuwbouw van een werkplaats met bijbehorend bedrijventerrein. Dit werd het begin van de internationale ontwikkeling van Koop Watermanagement.

In de loop der jaren heeft Koop Watermanagement zich ontwikkeld tot één van de meest professionele bedrijven van Europa met vestigingen in binnen- en buitenland. Ondanks de toename van het aantal mensen, machines en vestigingen is het bedrijf altijd flexibel gebleven. Koop Watermanagement is van oudsher een familiebedrijf en onder Frans Koop, de tweede generatie, is de onderneming steeds internationaler gaan opereren.

In 2008 heeft Frans Koop 80% van zijn belangen verkocht aan Rabo Private Equity groep, later Nordian. Na een samenwerking van gedurende 8 jaar hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan, waarbij Frans Koop de belangen weer voor 100% in handen heeft gekregen. Samen met zijn zoon Tom Koop, de derde generatie, wordt Koop Watermanagement in de toekomst aangestuurd.