Bronbemaling met diepgang

Een deepwell bestaat uit een verticaal boorgat in de bodem, waarin een filterbuis met een geperforeerd gedeelte wordt geplaatst omstort door filtergrind. In de deepwell wordt dan een onderwaterpomp geïnstalleerd, welke het water via een persleiding afvoert. Het is mogelijk om deze te voorzien van een niveauschakeling/frequentieregeling, wat voor u een energiebesparing oplevert. Een deepwell is tevens geschikt om spanningsbemalingen mee uit te voeren.

Met spanningsbemaling wordt het risico van het opbarsten van de bodem verkleind. Bij een deepwell voor spanningsbemaling wordt de deepwell op een moeilijk watervoerende laag met spanningswater geplaatst.

Om de grondwaterstand bij grote en/of diepe bouwputten te verlagen kan deepwell bemaling worden toegepast. Deepwell bemaling wordt ook toegepast bij locaties met grote toestroom uit grove pakketten en sterk watervoerende lagen.

Onze systemen:

Vacuüm-onttrekkingsbron:

Bij deze methode wordt met een vacuümpomp een onderdruk in de bron gecreëerd waardoor de toestroming naar de bron wordt bevorderd.

Zwaartekracht-onttrekkingsbron:

Bij deze methode wordt een onderwaterpomp onder in de bron geplaatst waarbij het door zwaartekracht toegestroomde grondwater afgepompt wordt.